احداث چندین باب مسجد و حسینیه در بخشایش و قدمت 150 ساله برگزاری مراسم شبیه خوانی که سالیانه با حضور بیش از 40 هزار نفر در روز عاشورا اجرا می شود، نشان می دهد که مردم این منطقه تا چه اندازه در فعالیت های فرهنگی و مذهبی و تعظیم شعائر دغدغه و جدیت دارند و همین مساله، زمینه حضور چندین روحانی و مبلغ را فراهم کرده است.
به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز، «بخشایش» دیار عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) است و برگزاری بزرگ ترین مراسم شبیه خوانی کشور با قدمتی 150 ساله که به ثبت ملی نیز رسیده، احداث 11 باب مسجد و 7 باب حسینیه در این منطقه، دلیل محکمی بر این مدعاست.
بخشایش، بیش از شش هزار و 500 نفر جمعیت دارد و در 65 کیلومتری مرکز استان آذربایجان شرقی قرار دارد و یکی از شهرهای بخش مرکزی شهرستان هریس به شمار می رود.
اهالی بخشایش بویژه افراد سالخورده این منطقه، بعد از گذشت یک سال از درگذشت آیت الله عقیقی بخشایشی از علمای بزرگ این منطقه، هنوز هم از خدمات این روحانی یاد می کنند. از احداث جاده ها و پل ها و دیگر خدمات که با تلاش و مشقت فراوان این روحانی در جهت رفاه مردم به بهره برداری رسیده و امروز مورد استفاده عموم قرار می گیرد. این روحانی که به گفته اهالی بخشایش، در شهر قم زندگی می کرده و تنها برای خدمت و تأمین رفاه مردم، در این منطقه حضور پیدا کرده و به مشکلات مردم رسیدگی می کرد.
با سفر به این بخش با حجت الاسلام جواد افسری، روحانی طرح هجرت این بخش به گفتگو پرداختیم. در این گفتگو رییس شورا و تنی چند از معتمدین بخشایش نیز حضور داشتند که نشان از حمایت و رضایت آنان از اقدامات فرهنگی تبلیغی این مبلغ است.
گفتنی است، با تلاش مردم بخشایش، به زودی در این منطقه، مدرسه علمیه حضرت ابافاضل(ع) احداث می شود که زمین ده هزار متری آن نیز توسط یکی از کشاورزان بخشایشی وقف شده است. محمد کامکار، واقف زمین این مدرسه علمیه نیز در این جمع حاضر بود. همدلی و همکاری و تعامل اهالی در پیشبرد فعالیت ها و اهداف این منطقه، در نوع خود بی نظیر است که تلاش چندین ساله برای احداث مدرسه علمیه در این منطقه، مهر تأییدی بر این ادعاست.
حمایت های مردمی در احداث چندین مسجد و حسینیه
حجت الاسلام افسری، متولد سال 1343 شهر بخشایش از توابع شهرستان هریس استان آذربایجان شرقی است و حدود یک سالی است که به عنوان روحانی طرح هجرت در بخشایش به تبلیغ می پردازد.
وی می گوید: سال 1362 وارد حوزه علمیه تبریز شدم و سپس با مهاجرت به شهر قم به مدت هفت سال در حوزه علمیه این شهر نزد اساتید تلمذ کردم.
حجت الاسلام افسری تصریح می کند: به مدت چهار سال در منطقه دوزدوزان تبریز مشغول تبلیغ بودم و حدود ده ماهی است که در بخشایش به عنوان روحانی طرح هجرت حضور دارم.
این روحانی طرح هجرت بخشایش با اشاره به اینکه فضای شهر بخشایش برای تبلیغ مساعد است، خاطرنشان می کند: بخشایش یک شهر مذهبی است و زمینه تبلیغ در آن فراهم است، مردم با روحانی همکاری خوبی دارند.
وی تاکید می کند: بخشایش داری 11 باب مسجد و 7 باب حسینیه است که باعث خیر و برکت در بخشایش شده است، تمامی این مساجد و حسینیه ها به همت و حمایت های مردمی احداث شده است.
حجت الاسلام افسری ادامه می دهد: بخشایش یک شهر مذهبی و معنوی است، استعداد و قابلیت تبلیغ زیادی دارد و اهالی شهر بخشایش نیز از این امر جانانه استقبال می کنند.
این مبلغ، خاطرنشان می کند: به علت وجود تعداد زیادی مسجد و حسینیه در بخشایش، این زمینه وجود دارد که حداقل پنج مبلغ و روحانی در این شهر حضور داشته باشند و در مساجد و حسینیه ها به تبلیغ دین بپردازند.
وی با اشاره به برگزاری مراسم شبیه خوانی با قدمت 150 ساله در بخشایش می گوید: احداث چندین باب مسجد و حسینیه در این منطقه و همچنین قدمت 150 ساله برگزاری مراسم شبیه خوانی که سالیانه با حضور بیش از 40 هزار نفر در روز عاشورا اجرا می شود، نشان می دهد که مردم این منطقه تا چه اندازه در فعالیت های فرهنگی و مذهبی و تعظیم شعائر دغدغه و جدیت دارند و همین مساله، زمینه تبلیغ حتی چندین روحانی و مبلغ را در این منطقه فراهم کرده است.
برکات احداث مدرسه علمیه در بخشایش
وی در بخش دیگری از سخنان خود با مثبت ارزیابی کردن احداث مدرسه علمیه در بخشایش عنوان می کند: مدرسه علمیه حضرت ابافاضل(ع) در بخشایش احداث خواهد شد که زمین ده هزار متری آن توسط یک کشاورز بخشایشی وقف شده است، آیت الله مجتهدشبستری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر تبریز نیز از این امر استقبال کردند و سفارش کردند که هر چه زودتر این مدرسه احداث شده و به بهره برداری برسد.
این روحانی طرح هجرت ادامه می دهد: چون این مدرسه علمیه به نام حضرت عباس(ع) مزین شده و نام حضرت نیز تماما خیر و برکت است، مطمئنا احداث این مدرسه علمیه در این منطقه دارای خیر و برکت فراوانی خواهد بود.
حجت الاسلام افسری تاکید می کند: با راه اندازی این مدرسه علمیه در این منطقه و پذیرش طلاب از مناطق مختلف کشور، برکات و اثرات بی شماری برای این منطقه به دنبال دارد.
حوزه علمیه، مبلغان را حمایت کند
وی می افزاید: مردم ما را در امر تبلیغ حمایت می کنند و مشکلی از این لحاظ نداریم، اما انتظار داریم که مسئولان نیز از روحانیون طرح هجرت حمایت کنند و ما را فراموش نکنند.
حجت الاسلام افسری تاکید می کند: مبلغین طرح هجرت، با مشکلات زیادی روبه رو هستند، تا آنجا که معاون تبلیغ حوزه های علمیه نیز ضمن آگاهی از تمامی این مشکلات، از این مساله گلایه دارند.
شیرین ترین خاطره تبلیغ در یک روستا
این روحانی طرح هجرت با بیان اینکه نوع تبلیغ در مناطق مختلف، تفاوت دارد، تصریح می کند: بیش از 20 سال است که برای تبلیغ در مناطق مختلف کشور حاضر شده ام، در مناطق کردنشین و فارس نشین و ترک نشین اما زمینه فعالیت در این منطقه بیش از سایر مناطق فراهم است.
وی می افزاید: خاطرات تلخ و شیرین فراوانی در طول سال های تبلیغ داشتم، شیرین ترین بخش خاطرات من مربوط به روستای بیرینج آباد شهر شربیان است، استقبال مردم این روستا به مراتب نسبت به برخی مناطق بیشتر بود، بنده مدت شش سال در آنجا تبلیغ کردم و شیرین ترین خاطرات من از این روستاست، چرا که مردم این روستا استقبال بی نظیری از تبلیغ و برنامه های مذهبی داشتند که کمتر در سایر نقاط به چشم می خورد.
گفتگو: بیت اله احمدی